Our Story

Welcome in our farm, Azienda Agricola Tomisa

We are inside the regional protected area Parco dei Gessi e dei Calanchi dell’Abbadessa: respecting our territory we have been producing typical organic wines, certified by Icea, of the area “Colli Bolognesi” for more than 10 years: still and sparkling Pignoletto, Pinot blanc, Barbera, Cabernet Sauvignon and Merlot. All our wines are produced in purity , exclusively from our own grapes.

1997

our essence and passion

Wines

We produce organic wines, characteristic of the area (Colli Bolognesi), respecting quality and with a tight bond with the territory.

not only wines...

Cosmetics

From the marcs of Cabernet Sauvignon we created a line of natural cosmetics with soothing and antioxidant properties.

our essence and passion

Wines

We produce organic wines, characteristic of the area (Colli Bolognesi), respecting quality and with a tight bond with the territory.

not only wines...

Cosmetics

From the marcs of Cabernet Sauvignon we created a line of natural cosmetics with soothing and antioxidant properties.

About Us…

L’azienda vinicola di Castel De’ Britti sarà l’unica a rappresentare l’Emilia Romagna a “Millésime Bio”

 

Il Resto del Carlino

del 26/01/2014

Un’azienda vitivinicola utilizza le vinacce per produrre cosmetici a chilometro zero.Una sfida iniziata per gioco che sta diventando un’attività integrativa a tutti gli effetti.

 

Il Divulgatore

n. 5/6 – 2013, Editore: Agenzia Territoriale per la Sostenibilità Alimentare, Agro-Ambientale ed Energetica

Quando ho letto questa ricetta a base di radicchio con mela, uvetta e pistacchi, non ho potuto non associarla al Pignoletto di Donatella Zannotti.

 

Andrea Settefonti

Blog Trailbiancoeilnero