Our Story

Welcome in our farm, Azienda Agricola Tomisa

We are inside the regional protected area Parco dei Gessi e dei Calanchi dell’Abbadessa: respecting our territory we have been producing typical organic wines, certified by Icea, of the area “Colli Bolognesi” since 2003: still and sparkling Pignoletto, Chardonnay, Barbera, Cabernet Sauvignon and Merlot. All our wines are produced in purity, exclusively from our own grapes.

1997

our essence and passion

Wines

We produce organic wines, characteristic of the area (Colli Bolognesi), respecting quality and with a tight bond with the territory.

not only wines...

Cosmetics

From the marcs of Cabernet Sauvignon we created a line of natural cosmetics with soothing and antioxidant properties.

our essence and passion

Wines

We produce organic wines, characteristic of the area (Colli Bolognesi), respecting quality and with a tight bond with the territory.

not only wines...

Cosmetics

From the marcs of Cabernet Sauvignon we created a line of natural cosmetics with soothing and antioxidant properties.

About Us…

L’azienda vinicola di Castel De’ Britti sarà l’unica a rappresentare l’Emilia Romagna a “Millésime Bio”

 

Il Resto del Carlino

del 26/01/2014

Un’azienda vitivinicola utilizza le vinacce per produrre cosmetici a chilometro zero.Una sfida iniziata per gioco che sta diventando un’attività integrativa a tutti gli effetti.

 

Il Divulgatore

n. 5/6 – 2013, Editore: Agenzia Territoriale per la Sostenibilità Alimentare, Agro-Ambientale ed Energetica

Quando ho letto questa ricetta a base di radicchio con mela, uvetta e pistacchi, non ho potuto non associarla al Pignoletto di Donatella Zannotti.

 

Andrea Settefonti

Blog Trailbiancoeilnero